Pedagogiek
in praktijk

Zagen, zagen, wiede wiede wagen | Gratis muziekplezier in Kindermuziekweek

Op 5 april begint de Kindermuziekweek. Daarom delen we leuke muziekopdrachten voor in de klas. Ga aan de slag en maak van de Kindermuziekweek een feest! De muzikale week duurt van 5 tot en met 14 april. Het thema is dit jaar 'energie'. Daarom boeken en gratis opdrachten waar je energie van krijgt!
Zagen, zagen, wiede wiede wagen | Gratis muziekplezier in Kindermuziekweek

Verhuizen | Zagen, zagen, wiede wiede wagen

Zagen, zagen, wiede wiede wagen
Zagen, zagen, wiede wiede wiede wagen
Jan komt thuis om een boterham te vragen
Vader is niet thuis, moeder is niet huis
Piep zei de muis in het voorhuis

De liedjes, rijmpjes en raadsels in deze opdracht uit Lawaaipapegaai bieden volop
aanknopingspunten voor diverse aspecten binnen het thema wonen, waaronder ook kamperen. Leuk om mee aan de slag te gaan in de muziekweek. Deze opdracht is ook bij uitstek geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Over het boek

Het boek Lawaaipapegaai bestaat uit liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het onderwijs aan kleuters. De samenstellers, Evelyn Akkermans, Molly Tellegen en Wieteke van Dort mochten een keuze maken uit de schat van liedjes die Burny Bos en Joop Stokkermans in de loop der jaren geschreven hebben voor het veel bekroonde AVRO programma Radio Lawaaipapegaai.

Bekijk gratis opdracht

Lees meer & bestel Lawaaipapegaai!

Geef een harde klap | 3 gratis video's om mee aan de slag te gaan

Bodypercussie is een toegankelijke manier van muziek maken en kan daardoor worden ingezet bij allerlei (creatieve) groepsprocessen met verschillende doelgroepen, zoals het primair onderwijs. Op de boekpagina van Bodypercussie staan drie toegankelijke video's om tijdens de Kindermuziekweek mee aan de slag te gaan. Daarnaast vind je een inkijkje in het praktisch toepasbare boek.

Bekijk video's & Lees meer over Bodypercussie

De ladder van Toontje
Gratis muziekopdracht & veel meer

De ladder van Toontje is een muziek-educatief sprookje voor kinderen van 5 tot 9 jaar, geschreven door zangdocent Elly Machtel. Op speelse en aanstekelijke wijze laat de auteur kinderen kennismaken met de familie Noot en het notenschrift.

  • Download nu gratis op de boekpagina de muziekopdracht van Elly Machtel voor op de groep.
  • Nog een tip! Er is allemaal leuk extra materiaal zoals een quiz, muziekfragmenten en liedjes te vinden bij dit boek op laddervantoontje.swpbook.com

Bekijk de gratis opdracht & Lees meer over het boek



Naar homepage